Migdałowe naleśniki z masłem orzechowym
14 LUTY wszyscy świętują walentynki to i ja postanowiłam zrobić sobie przyjemność ,przyznam że śniły mi się już po nocach.
Chciałam żeby było zdrowo i pysznie i tak powstały naleśniki migdałowe z masłem orzechowym bez glutenu bez laktozy i z niewielką ilością węglowodanów.
Są łatwe w przyrządzeniu i szybkie więc nie zajmą Wam dłużej niż 15 min.
Składniki
- 4 jaja
- 2 czubate łyżki mąki migdałowej
- 0,5 łyżki mąki ryżowej
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- olej kokosowy / do smarowania patelni/
Przygotowanie
Jajka wybijamy do miski i ubijamy trzepaczką dodając pomału mąkę i cynamon.
Ubijać do momentu aż jajka połączą się z mąką tak by nie było grudek.
Patelnie smarujemy olejem kokosowym / uwaga tylko smarujemy nie zostawiamy tłuszczu na patelni , gdyż bedzie ciasto zjeżdżać / ,wylewamy porcję ciasta i rozprowadzamy na patelni .
Smażymy z obu stron aż się zarumienią.
Wykładamy na talerz ,smarujemy masłem orzechowym i składamy .
Ciasto na naleśniki jest dosyć rzadkie ale proszę na to nie zwracać uwagi ,gdyż naleśniki wychodzą cieniutkie i bardzo smaczne.
Życzę udanych Walentynek i smacznych naleśników.
Pozdrawiam serdecznie
Bożena