Nadziewane cebule

Proste danie, które napewno przypadnie Wam do gustu.
Osobiście je uwielbiam 😊
Dość tani i elegancki sposób by zaskoczyć rodzinę.

Składniki:
# 6 średnich cebul.
# 300g mięsa mielonego z piersi kurczaka
# 1 łyżka parmezanu
# 1 jajko
# ząbek czosnku
# pół cebuli
# przyprawy sól,pieprz

Przygotowanie:

Zaczynamy od cebuli, która obieramy odcinamy początek i koniec, następnie nacinamy z jednej strony po szerokości cebuli odchylając delikatnie 2 warstwy i ściągamy z reszty cebuli.
Następnie przygotowujemy mielone z przyprawami i nadziewamy nasze cebulki.
Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia .Pieczemy w piekarniku około 20 min w temperaturze 200 stopni

Pozdrawiam serdecznie i życzę smacznego.
Bożena

Bożena

Witam . Nazywam się Bożena Krasoń , jestem certyfikowanym dietetykiem, promotorem zdrowia i naturoterapeutą. Jestem również organizatorką konkursu Osobowość Polonijna Roku im Edyty Felsztyńskiej oraz założycielką Międzynarodowego Stowarzyszenia Polonijnego we Włoszech. Moją pasją jest gotowanie,jak również promowanie zdrowego stylu życia. Jestem autorką dwóch e-booków w tym temacie. Jestem również pasjonatką gotowania i dobrej kuchni polskiej i włoskiej,prowadzę fp Jedz kolorowo żyj zdrowo ,gdzie pokazuję i zarażam miłością do gotowania. Prywatnie jestem matką, żoną i babcią cudownej ośmioletniej Michaliny.. Jeżeli tu jesteś to znaczy, że masz ochotę na zmiany i to jest dobre miejsce dla Ciebie. Jest mi ogromnie miło Cię gościć i może nawet uda mi się zaszczepić w Tobie małe zmiany? Pozdrawiam serdecznie.

Może Ci się również spodoba

2 komentarze

  1. Kasia7212 pisze:

    muszę koniecznie zrobić 🙂

  2. Koniecznie są pycha 😉 jeżeli oczywiście Lubisz cebulę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *