Szpinakowe wrapy
Przedstawiam Wam bardzo łatwe do przygotowania wrapy szpinakowe, które możemy nadziewac tym czym lubimy. U mnie są to warzywa ale też często ser, szynka, grilowana pierś z kurczaka wszystko zależy od waszej fantazji.
Składniki na wrapy.
2 jajka
2 duże garscie szpinaku
2 łyżki mąki ryżowej
Przygotowanie
Do miksera wbijamy jajka, dodajemy wcześniej umyty szpinak i miksujemy aż powstanie jednolita masa. Dodajemy mąkę i miksujemy jeszcze chwilkę. Patelnię smarujemy tłuszczem i wlewamy cześć smażymy jak naleśniki z obu stron. Pamiętać trzeba by obracać bardzo delikatnie. Z tej porcji wychodzą 3 wrapy. Ja do moich przed ułożeniem składników dodaje sos.
Przepis na sos do wrap.
1 łyżka ketchup
1 łyżka musztardy
2 łyżki jogurt naturalny
1 ząbek czosnku (można pominąć).
Wrapy smarujemy sosem i układamy nasze ulubione składniki. U mnie było papryka czerwona, cebulka czerwona, pomidory koktajlowe, sałata.
Pyszne, syte i zdrowe. Zachęcam do wypróbowania.
Smacznego
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
Nie całkowicie Twój, gdyż z Twojego się rozpadły. Więc zmodyfikowana wersja.
Cieszę się że Ci się podobało 😊
Monika Smulska przez przypadek skasowałam Twój komentarz zamiast źle wpisanej odpowiedzi.
Jak fajnie, że mój przepis Ci się przydał Bożenko. Ja ostatnio zaszalałam i zrobiłam go z mąki owsianej. Pycha mniam. Fajny blog, gratki 🙂 komentarz Monika Smulska przez przypadek usunięty. Sorry Monika