Ryżowe naleśniki z musem jabłkowym b/ g
Popołudniowa kawa wymaga czasem czegoś do… wybór dzisiaj padł na szybkie naleśniki z musem jabłkowym, który zrobiłam kiedyś do słoików.
Przepis znajdziesz na blogu 😉
Z przygotowanej porcji wychodzą 3/4 naleśniki.
A że lubię kolorowo więc dodałam odrobinę barwnika spożywczego.
Składniki:
✓ 50 ml mleka kokosowego
✓ 2 czubate łyżki mąki ryżowej
✓ 1 jajko
✓ cynamon do posypania
Przygotowanie:
Wszystko dokładnie wymieszać najlepsza do tego jest trzepaczka do jajek.
Wylewamy cienką warstwę na patelnię ( ja smażę bez tłuszczu) smażymy z obu stron.
Wykładamy na talerz smarujemy musem jabłkowym z dodatkiem cynamonu,zwijamy w rulonik.
Gotowe posypujemy cynamonem.
Zdrowy wybór dla każdego.
Pozdrawiam serdecznie.
Bożena