Ryżowe naleśniki z musem jabłkowym b/ g

Popołudniowa kawa wymaga czasem czegoś do… wybór dzisiaj padł na szybkie naleśniki z musem jabłkowym, który zrobiłam kiedyś do słoików.
Przepis znajdziesz na blogu 😉
Z przygotowanej porcji wychodzą 3/4 naleśniki.
A że lubię kolorowo więc dodałam odrobinę barwnika spożywczego.

Składniki:

✓  50 ml mleka kokosowego
✓ 2 czubate łyżki mąki ryżowej
✓ 1 jajko
✓ cynamon do posypania

Przygotowanie:

Wszystko dokładnie wymieszać najlepsza do tego jest trzepaczka do jajek.
Wylewamy cienką warstwę na patelnię ( ja smażę bez tłuszczu) smażymy z obu stron.
Wykładamy na talerz smarujemy musem jabłkowym z dodatkiem cynamonu,zwijamy w rulonik.
Gotowe posypujemy cynamonem.

Zdrowy wybór dla każdego.

Pozdrawiam serdecznie.

Bożena

Bożena

Witam . Nazywam się Bożena Krasoń , jestem certyfikowanym dietetykiem, promotorem zdrowia i naturoterapeutą. Jestem również organizatorką konkursu Osobowość Polonijna Roku im Edyty Felsztyńskiej oraz założycielką Międzynarodowego Stowarzyszenia Polonijnego we Włoszech. Moją pasją jest gotowanie,jak również promowanie zdrowego stylu życia. Jestem autorką dwóch e-booków w tym temacie. Jestem również pasjonatką gotowania i dobrej kuchni polskiej i włoskiej,prowadzę fp Jedz kolorowo żyj zdrowo ,gdzie pokazuję i zarażam miłością do gotowania. Prywatnie jestem matką, żoną i babcią cudownej ośmioletniej Michaliny.. Jeżeli tu jesteś to znaczy, że masz ochotę na zmiany i to jest dobre miejsce dla Ciebie. Jest mi ogromnie miło Cię gościć i może nawet uda mi się zaszczepić w Tobie małe zmiany? Pozdrawiam serdecznie.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *