Racuchy z jabłkami i jogurtem greckim

Zostawię Wam tu przepis na smaczne racuszki.
Robią się szybciutko i również szybko znikają,a że przepis jest krótki to i czytania będzie mało 😉😉

Składniki:

✓  jajko
✓  jabłko (duże)
✓  pół jogurtu greckiego b/l
✓  2 łyżki mąki owsianej
✓  tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:

Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Dodajemy resztę składników i mieszamy tak by wszystko się dobrze połączyło.Upiec na natluszczonej patelni z obu stron.
Uwaga!
Robimy małe placuszki by było łatwiej obracać i się nie rozwaliły.

Życzę smacznego 😊

Pozdrawiam

Bożena

Bożena

Witam . Nazywam się Bożena Krasoń , jestem certyfikowanym dietetykiem, promotorem zdrowia i naturoterapeutą. Jestem również organizatorką konkursu Osobowość Polonijna Roku im Edyty Felsztyńskiej oraz założycielką Międzynarodowego Stowarzyszenia Polonijnego we Włoszech. Moją pasją jest gotowanie,jak również promowanie zdrowego stylu życia. Jestem autorką dwóch e-booków w tym temacie. Jestem również pasjonatką gotowania i dobrej kuchni polskiej i włoskiej,prowadzę fp Jedz kolorowo żyj zdrowo ,gdzie pokazuję i zarażam miłością do gotowania. Prywatnie jestem matką, żoną i babcią cudownej ośmioletniej Michaliny.. Jeżeli tu jesteś to znaczy, że masz ochotę na zmiany i to jest dobre miejsce dla Ciebie. Jest mi ogromnie miło Cię gościć i może nawet uda mi się zaszczepić w Tobie małe zmiany? Pozdrawiam serdecznie.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *