Naleśniki owsiane z musem jabłkowym
Pyszne elastyczne i cieniutkie naleśniki z mąki owsianej.W kompozycji z musem jabłkowym smakują wybornie.Łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Jak przy wszystkich tego typu daniach przypominam iż bardzo ważne jest by zaopatrzyć się w dobrą patelnię do smażenia bez tłuszczu,jest to warunek dobrych naleśników.Przepis jest na 3 naleśniki ilości możemy podwoić , potroić zależnie od potrzeb.
Składniki:
✓- 1 jajko
✓- 2 łyżki mąki owsianej
✓- 1/3 szkl mleka kokosowego
✓- szczypta soli
✓- pół łyżeczki proszku do pieczenia
✓- mus jabłkowy (zobacz przepis
przetwory na zimę)
✓-cynamon
Przygotowanie:
Wszystkie składniki miksujemy razem przez 1min po czym część wylewamy na rozgrzaną patelnię pokrywając całą powierzchnię.Gdy naleśnik odejdzie od patelni ( co jest widoczne gołym okiem, możemy też poruszać patelnią i gdy nie będzie przyklejony do dna patelni będzie się swobodnie przemieszczał oznacza że to że jest gotowy) obracamy na drugą stronę i powtarzamy czynność.Usmażone układamy zawsze przekładając papierem do pieczenia.Gdy wszystkie są gotowe smarujemy musem i zwijamy na koniec posypujemy cynamonem.
Moi drodzy moja uwaga dla Was moje naleśniki,jak większość przepisów są bez cukru, gdyż ja takie lubię i wystarcza mi słodycz z owoców jednocześnie tworzę takie przepisy by były jak najmniej kaloryczne, jednak do każdego z tych przepisów można dodać cukier . Wybór należy do Was 😉
Smacznego 😊😊
Pozdrawiam serdecznie.
Bożena