Omlet z piekarnika
Moja dzisiejsza propozycja to omlet z piekarnika z warzywami.
Możemy jeść na zimno i na ciepło , smakuje wybornie.Zachęcam więc do pieczenia.Omlet można też przygotować wieczorem na drugi dzień ,by móc zabrać do pracy.W tym przypadku trzymamy go poza lodówką przez noc.
Składniki:
✓ 4 jajka
✓ 1/2 cebuli
✓ 1/3 czerwonej papryki
✓ 2 pieczarki
✓ szczypiorek
✓ przyprawy w/g gustu
Przygotowanie;
Jajka roztrzepać z odrobiną soli.
Warzywa kroimy drobno w kostkę i dodajemy do jajek.
Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy do niskiej foremki , wcześniej posmarowanej tłuszczem.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15/20 minut.
Wykładamy na talerz i dekorujemy jak lubimy, bądź zjadamy odrazu.
U mnie dekoracja to lilie z białej rzepy 😊.
Smacznego.
Pozdrawiam serdecznie.
Bożena