Omlet z piekarnika

Moja dzisiejsza propozycja to omlet z piekarnika z warzywami.
Możemy jeść na zimno i na ciepło , smakuje wybornie.Zachęcam więc do pieczenia.Omlet można też przygotować wieczorem na drugi dzień ,by móc zabrać do pracy.W tym przypadku trzymamy go poza lodówką przez noc.

Składniki:

✓ 4 jajka
✓ 1/2  cebuli
✓ 1/3 czerwonej papryki
✓ 2 pieczarki
✓ szczypiorek
✓ przyprawy w/g gustu

Przygotowanie;

Jajka roztrzepać z odrobiną soli.
Warzywa kroimy drobno w kostkę i dodajemy do jajek.
Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy do niskiej foremki , wcześniej posmarowanej tłuszczem.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15/20 minut.
Wykładamy na talerz i dekorujemy jak lubimy, bądź zjadamy odrazu.
U mnie dekoracja to lilie z białej rzepy 😊.
Smacznego.

Pozdrawiam serdecznie.
Bożena

Bożena

Witam . Nazywam się Bożena Krasoń , jestem certyfikowanym dietetykiem, promotorem zdrowia i naturoterapeutą. Jestem również organizatorką konkursu Osobowość Polonijna Roku im Edyty Felsztyńskiej oraz założycielką Międzynarodowego Stowarzyszenia Polonijnego we Włoszech. Moją pasją jest gotowanie,jak również promowanie zdrowego stylu życia. Jestem autorką dwóch e-booków w tym temacie. Jestem również pasjonatką gotowania i dobrej kuchni polskiej i włoskiej,prowadzę fp Jedz kolorowo żyj zdrowo ,gdzie pokazuję i zarażam miłością do gotowania. Prywatnie jestem matką, żoną i babcią cudownej ośmioletniej Michaliny.. Jeżeli tu jesteś to znaczy, że masz ochotę na zmiany i to jest dobre miejsce dla Ciebie. Jest mi ogromnie miło Cię gościć i może nawet uda mi się zaszczepić w Tobie małe zmiany? Pozdrawiam serdecznie.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *