Fasolka szparagowa dla dbających o linię

Witajcie.
Sezon na fasolkę szparagową w pełni, lubimy ją wszyscy bo jest mało kaloryczna i bardzo smaczna. Problem w tym że, gdy zrobimy ją tradycyjną metodą to kaloryczność wzrasta i już nie możemy pozwolić sobie na zjedzenie większej ilości Więc dzisiaj zamiast tradycyjnej z masłem i tartą bułką, będzie z cebulką i pomidorami.
Zapewniam Was że zakochacie się w niej tak samo jak w tradycyjnej.

Skladniki:

# fasolka 0,5kg
# pomidory 3 średniej wielkości
# średnia cebula
# łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie :

Gotujemy na miękko fasolkę.
Na oleju podduszamy cebulkę nie smażyć tylko podlać delikatnie wodą i dusić, pomidory kroimy w kostkę dokładamy do cebuli i dusimy razem około 10 minut.
Dodajemy fasolkę, mieszamy wszystko razem i doprawiamy do smaku według Waszego gustu, u mnie jest to tylko sól 😊
Tak przygotowana fasolka jest bardzo smaczna, delikatna, nie podnosimy kaloryczność, jak przy bułce z masłem i co najważniejsze możemy ją odgrzać nawet na drugi dzień.
Wypróbujcie i dajcie znać jak smakowało.
Pozdrawiam i życzę smacznego.
Bożena.

Bożena

Witam . Nazywam się Bożena Krasoń , jestem certyfikowanym dietetykiem, promotorem zdrowia i naturoterapeutą. Jestem również organizatorką konkursu Osobowość Polonijna Roku im Edyty Felsztyńskiej oraz założycielką Międzynarodowego Stowarzyszenia Polonijnego we Włoszech. Moją pasją jest gotowanie,jak również promowanie zdrowego stylu życia. Jestem autorką dwóch e-booków w tym temacie. Jestem również pasjonatką gotowania i dobrej kuchni polskiej i włoskiej,prowadzę fp Jedz kolorowo żyj zdrowo ,gdzie pokazuję i zarażam miłością do gotowania. Prywatnie jestem matką, żoną i babcią cudownej ośmioletniej Michaliny.. Jeżeli tu jesteś to znaczy, że masz ochotę na zmiany i to jest dobre miejsce dla Ciebie. Jest mi ogromnie miło Cię gościć i może nawet uda mi się zaszczepić w Tobie małe zmiany? Pozdrawiam serdecznie.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *