Fasolka szparagowa dla dbających o linię
Witajcie.
Sezon na fasolkę szparagową w pełni, lubimy ją wszyscy bo jest mało kaloryczna i bardzo smaczna. Problem w tym że, gdy zrobimy ją tradycyjną metodą to kaloryczność wzrasta i już nie możemy pozwolić sobie na zjedzenie większej ilości Więc dzisiaj zamiast tradycyjnej z masłem i tartą bułką, będzie z cebulką i pomidorami.
Zapewniam Was że zakochacie się w niej tak samo jak w tradycyjnej.
Skladniki:
# fasolka 0,5kg
# pomidory 3 średniej wielkości
# średnia cebula
# łyżka oliwy z oliwek
Przygotowanie :
Gotujemy na miękko fasolkę.
Na oleju podduszamy cebulkę nie smażyć tylko podlać delikatnie wodą i dusić, pomidory kroimy w kostkę dokładamy do cebuli i dusimy razem około 10 minut.
Dodajemy fasolkę, mieszamy wszystko razem i doprawiamy do smaku według Waszego gustu, u mnie jest to tylko sól 😊
Tak przygotowana fasolka jest bardzo smaczna, delikatna, nie podnosimy kaloryczność, jak przy bułce z masłem i co najważniejsze możemy ją odgrzać nawet na drugi dzień.
Wypróbujcie i dajcie znać jak smakowało.
Pozdrawiam i życzę smacznego.
Bożena.