Surówka z selera korzeniowego

Był czas ze nie jadłam selera ani surowego, ani gotowanego jedyny jaki mogłam zjeść był w salatce jarzynowej. Dziś zjadłam się selerem surowym, ( ze względu na to iż gotowany ma wysoki indeks glicemiczny nie mogę go jeść).

Podaję Wam przepis na przyrzadzenie selera bardzo smacznego w stanie surowym.

Potrzebne skladniki:

Seler korzen(mały)

2 duże marchwie

1 cytryna

Mały pęczek pietruszki

1 łyżka jogurtu greckiego

Sol

Garść orzechów wloskich

Przyrządzanie :

Seler i marchew zcieramy na tarce o dużych oczkach, solimy dokładnie mieszając. Dodajemy sok z cytryny, pokrojoną drobno pietruszkę i dodajemy jogurt grecki wszystko razem dokładnie mieszając. Na koniec możemy jeżeli ktoś lubi dodać orzechy i rodzynki (u mnie tylko z orzechami)

Smacznego.

Bożena

Witam . Nazywam się Bożena Krasoń , jestem certyfikowanym dietetykiem, promotorem zdrowia i naturoterapeutą. Jestem również organizatorką konkursu Osobowość Polonijna Roku im Edyty Felsztyńskiej oraz założycielką Międzynarodowego Stowarzyszenia Polonijnego we Włoszech. Moją pasją jest gotowanie,jak również promowanie zdrowego stylu życia. Jestem autorką dwóch e-booków w tym temacie. Jestem również pasjonatką gotowania i dobrej kuchni polskiej i włoskiej,prowadzę fp Jedz kolorowo żyj zdrowo ,gdzie pokazuję i zarażam miłością do gotowania. Prywatnie jestem matką, żoną i babcią cudownej ośmioletniej Michaliny.. Jeżeli tu jesteś to znaczy, że masz ochotę na zmiany i to jest dobre miejsce dla Ciebie. Jest mi ogromnie miło Cię gościć i może nawet uda mi się zaszczepić w Tobie małe zmiany? Pozdrawiam serdecznie.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *