Schab w soli

Soczysty i pyszny schab pieczony w grubej soli.

Składniki jak zawsze zależne od ilości, którą chcecie przyrządzić. U mnie jest to na 2 osoby

60dkg schabu bez kości

Sól gruba (ile wystarczy)

Rugola

Pomidorki koktajlowe

Parmezan

Olej z oliwek

Przygotowanie :

Bierzemy wąski pojemnik (u mnie jednorazowe do pieczenia), wsypujemy na spód sól aż przykryje dno, po czym wkładamy schab i zasypujemy dokładnie solą. Wstawiamy do piekarnika na 220 stopni i pieczemy 1 godzinę.

Po upieczeniu rozbijamy sól i wyciągamy schab, opłukać pod zimną wodą oraz zostawić do wystygniecia.

Nasz wystudzony schab kroimy na cienkie plastry i układamy na talerzu Na wierzch posypujemy :pokrojona rugola, pomidorki koktajlowe i cieniutko pokrojony ser parmezan. Wszystko skrapiamy oliwą z oliwek.

Smacznego.

Danie łatwe i bardzo smaczne.

Zaskoczycie swoich gości.

Schab nie jest słony.

Można przygotować dzień wcześniej.

Bożena

Witam . Nazywam się Bożena Krasoń , jestem certyfikowanym dietetykiem, promotorem zdrowia i naturoterapeutą. Jestem również organizatorką konkursu Osobowość Polonijna Roku im Edyty Felsztyńskiej oraz założycielką Międzynarodowego Stowarzyszenia Polonijnego we Włoszech. Moją pasją jest gotowanie,jak również promowanie zdrowego stylu życia. Jestem autorką dwóch e-booków w tym temacie. Jestem również pasjonatką gotowania i dobrej kuchni polskiej i włoskiej,prowadzę fp Jedz kolorowo żyj zdrowo ,gdzie pokazuję i zarażam miłością do gotowania. Prywatnie jestem matką, żoną i babcią cudownej ośmioletniej Michaliny.. Jeżeli tu jesteś to znaczy, że masz ochotę na zmiany i to jest dobre miejsce dla Ciebie. Jest mi ogromnie miło Cię gościć i może nawet uda mi się zaszczepić w Tobie małe zmiany? Pozdrawiam serdecznie.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *