Wersja słona ciasta z płatków owsianych

Witajcie.

Moje ciasto z płatków owsianych zrobiło taką furorę iż moja kochana znajoma postanowiła wypróbować w wersji słonej i vege.
Przepis wrzucam, gdyż warto i tą wersję wypróbować gdyż jest równie pyszna jak wersja słodka i znika w mgnieniu oka.
Tak więc za zgodą Judyty wrzucam jej wersję i zachęcam do wypróbowania.
Składniki
》2 szkl płatków owsianych
》2 jajka (albo 3 łyżki siemienia lnianego namoczonego w 6 łyżkach gorącej wody- trzeba poczekać aż siemię napęcznieje, ja czekałam 15 minut)
》1szkl osolonej wody (ja użyłam 1 niepełną łyżeczkę soli )
》dodatki jakie lubimy:orzechy,nasiona,pestki dyni, słonecznika, seler naciowy, czosnek, również czosnkowy szczypiorek, rukola, zioła co kto lubi itp za każdym razem uzyskamy inny smak
}} 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia b/ g
Przygotowanie
Wszystkie składniki mieszamy odstawiamy na min 30 minut i pieczemy  w 180 stopniach 35 minut 🙂
Zdjęcia również są własnością Judyty, której dziękuję za możliwość publikacji.
Pozdrawiam serdecznie
Bożena

Bożena

Witam . Nazywam się Bożena Krasoń , jestem certyfikowanym dietetykiem, promotorem zdrowia i naturoterapeutą. Jestem również organizatorką konkursu Osobowość Polonijna Roku im Edyty Felsztyńskiej oraz założycielką Międzynarodowego Stowarzyszenia Polonijnego we Włoszech. Moją pasją jest gotowanie,jak również promowanie zdrowego stylu życia. Jestem autorką dwóch e-booków w tym temacie. Jestem również pasjonatką gotowania i dobrej kuchni polskiej i włoskiej,prowadzę fp Jedz kolorowo żyj zdrowo ,gdzie pokazuję i zarażam miłością do gotowania. Prywatnie jestem matką, żoną i babcią cudownej ośmioletniej Michaliny.. Jeżeli tu jesteś to znaczy, że masz ochotę na zmiany i to jest dobre miejsce dla Ciebie. Jest mi ogromnie miło Cię gościć i może nawet uda mi się zaszczepić w Tobie małe zmiany? Pozdrawiam serdecznie.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *