Pyszne leczo z curry

Podzielę się dzisiaj obiecanym przepisem na pyszne leczo. Jest delikatne dzięki zawartości mleka kokosowego z nutką curry, która nadaje specyficznego smaku.

Zachęcam do spróbowania. Ciężko oderwać się od zjedzenia wszystkiego.

Składniki :

Pierś z kurczaka

Por

Papryka czerwona

Dojrzałe pomidory

Cukinia

Szparagi

Mleko kokosowe

Przyprawy sol,curry,pół łyżki oleju kokosowego.

Przygotowanie :

Na patelni podsmazylam pierś z kurczaka wcześniej pokrojoną w kostkę. Po tym dodawalam kolejno warzywa zaczynając od pora, kolejne były papryka cukinia. Posypalam obficie curry i podałam mlekiem kokosowym gotując pod przykryciem do miękkość warzyw. Na końcu dodałam pomidory i gotowalam jeszcze chwilkę. Gdyby mleko które wcześniej dodaliśmy odparowało można dodać jeszcze trochę. Solimy wszystko do smaku. Podajemy z pieczywem bądź bez.

Warzywa kroimy na grubsze kawałki.

Życzę smacznego.

Bożena

Witam . Nazywam się Bożena Krasoń , jestem certyfikowanym dietetykiem, promotorem zdrowia i naturoterapeutą. Jestem również organizatorką konkursu Osobowość Polonijna Roku im Edyty Felsztyńskiej oraz założycielką Międzynarodowego Stowarzyszenia Polonijnego we Włoszech. Moją pasją jest gotowanie,jak również promowanie zdrowego stylu życia. Jestem autorką dwóch e-booków w tym temacie. Jestem również pasjonatką gotowania i dobrej kuchni polskiej i włoskiej,prowadzę fp Jedz kolorowo żyj zdrowo ,gdzie pokazuję i zarażam miłością do gotowania. Prywatnie jestem matką, żoną i babcią cudownej ośmioletniej Michaliny.. Jeżeli tu jesteś to znaczy, że masz ochotę na zmiany i to jest dobre miejsce dla Ciebie. Jest mi ogromnie miło Cię gościć i może nawet uda mi się zaszczepić w Tobie małe zmiany? Pozdrawiam serdecznie.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *