Roladki z piersi kurczaka faszerowane kapustą

Jak obiecałam podaję przepis na moje roladki z piersi kurczaka, nadziewane kapustą kiszona,.

Potrzebne składniki

Filety z piersi kurczaka

Kapusta kiszona

Sól, czosnek mielony

Cebula

Musztarda

Wykalaczki

Przygotowanie

Filety rozbić delikatnie by nie zrobić dziur, posolić, dodać czosnek mielony i posmarować jedna stronę musztarda,.

Na patelni podsmażyć cebulę z kapustą, jak będzie prawie miękka wkładamy na przygotowane piersi i zwijamy w roladki spinać wykalaczka, by się nie rozpadły.

Na patelni smażymy roladki z obu stron po czym podlewamy wodą i dusimy około 15 min aż wyparuje woda.

Po tym czasie nasze roladki są gotowe.

Serdeczne polecam, gdyż smak zaskoczył nawet mnie i już wiem, że zagoszczą w moim menu na zawsze.

Możemy podać jako samodzielne danie, bądź z ziemniakami i sałatą, bądź z tym co Wam podpowie Wasza fantazja.

Życzę smacznego.

Bożena

Witam . Nazywam się Bożena Krasoń , jestem certyfikowanym dietetykiem, promotorem zdrowia i naturoterapeutą. Jestem również organizatorką konkursu Osobowość Polonijna Roku im Edyty Felsztyńskiej oraz założycielką Międzynarodowego Stowarzyszenia Polonijnego we Włoszech. Moją pasją jest gotowanie,jak również promowanie zdrowego stylu życia. Jestem autorką dwóch e-booków w tym temacie. Jestem również pasjonatką gotowania i dobrej kuchni polskiej i włoskiej,prowadzę fp Jedz kolorowo żyj zdrowo ,gdzie pokazuję i zarażam miłością do gotowania. Prywatnie jestem matką, żoną i babcią cudownej ośmioletniej Michaliny.. Jeżeli tu jesteś to znaczy, że masz ochotę na zmiany i to jest dobre miejsce dla Ciebie. Jest mi ogromnie miło Cię gościć i może nawet uda mi się zaszczepić w Tobie małe zmiany? Pozdrawiam serdecznie.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *