Pieczone awokado

Zachciewajki trzeba spełniać, więc dzisiaj na obiad zrobiłam sobie pieczone awokado z jajkiem i szynką parmeńską,a to wszystko posypane parmezanem 😍
Uwielbiam awokado w takiej postaci i chętnie je polecam Wam do wypróbowania.

Składniki:

✓- 1 awokado
✓- 2 jajka ( małe)
✓- 1 plaster szynki parmeńskiej
✓- 2 małe łyżeczki startego parmezanu
✓ – przyprawy; sól , czosnek w proszku, ostra papryka, szczypiorek.

Przygotowanie:

Awokado myjemy i dzielimy na dwie części.Łyżeczką wydrażamy głębiej w miejscu gdzie była pestka tak by zmieściło nam się jajko i nie wypłynęło na zewnątrz.
Wybijamy jajko i układamy kawałki szynki,doprawiamy do smaku i na koniec posypujemy parmezanem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni na 15 min żółtko powinno pozostać lejące.Po wyjęciu z piekarnika posypujemy szczypiorkiem i zjadamy ze smakiem 😉

Dajcie znać czy Wam smakowało.
Pozdrawiam
Bożena

Bożena

Witam . Nazywam się Bożena Krasoń , jestem certyfikowanym dietetykiem, promotorem zdrowia i naturoterapeutą. Jestem również organizatorką konkursu Osobowość Polonijna Roku im Edyty Felsztyńskiej oraz założycielką Międzynarodowego Stowarzyszenia Polonijnego we Włoszech. Moją pasją jest gotowanie,jak również promowanie zdrowego stylu życia. Jestem autorką dwóch e-booków w tym temacie. Jestem również pasjonatką gotowania i dobrej kuchni polskiej i włoskiej,prowadzę fp Jedz kolorowo żyj zdrowo ,gdzie pokazuję i zarażam miłością do gotowania. Prywatnie jestem matką, żoną i babcią cudownej ośmioletniej Michaliny.. Jeżeli tu jesteś to znaczy, że masz ochotę na zmiany i to jest dobre miejsce dla Ciebie. Jest mi ogromnie miło Cię gościć i może nawet uda mi się zaszczepić w Tobie małe zmiany? Pozdrawiam serdecznie.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *