Pulpet drobiowy z karczochami
Zdrowo i smacznie.Polecam serdecznie wypróbować jestem pewna że zagości częściej na Waszych stołach.Mozecie zrobić z połowy moich porcji i dodać zioła i przyprawy które lubicie.
Mój zawierał mało przypraw że względu na mojego męża ale Wam polecam doprawić tak jak lubicie.
Składniki:
✓ 80 dkg piersi z kurczaka
✓ 1 cebula
✓ 1 ząbek czosnku
✓ 2 czubate łyżki bułki tartej bez glutenu
✓ 1 jajko
✓ sól do smaku.
✓ 6-7 karczochów w oleju.
Przyrządzanie
Mięso z kurczaka zmielić,mielimy też cebule i czosnek.Dodajemy bułkę tartą i wbijamy jajko.
Wszystko wymieszać dokładnie doliczyć do smaku.Odsączyć karczochy z oleju.
Wykładamy mięso na folią spożywczą układamy karczochy i zawijamy mięso posługując się folią tworzymy pulpeta.
Gdy jest uformowany dobrze odklejamy folię i przekładamy do foremki.Podlewamy kieliszkiem białego wina.
Pieczemy w piekarniku około godziny w temperaturze 200 stopniu.
Życzę smacznego.
Pozdrawiam serdecznie.
Bożena