Pulpet drobiowy z karczochami

Zdrowo i smacznie.Polecam serdecznie wypróbować jestem pewna że zagości częściej na Waszych stołach.Mozecie zrobić z połowy moich porcji i dodać zioła i przyprawy które lubicie.
Mój zawierał mało przypraw że względu na mojego męża ale Wam polecam doprawić tak jak lubicie.

Składniki:

✓ 80 dkg piersi z kurczaka
✓ 1 cebula
✓ 1 ząbek czosnku
✓ 2 czubate łyżki bułki tartej bez glutenu
✓ 1 jajko
✓ sól do smaku.
✓ 6-7 karczochów w oleju.

Przyrządzanie

Mięso z kurczaka zmielić,mielimy też cebule i czosnek.Dodajemy bułkę tartą i wbijamy jajko.
Wszystko wymieszać dokładnie doliczyć do smaku.Odsączyć karczochy z oleju.
Wykładamy mięso na folią spożywczą układamy karczochy i zawijamy mięso posługując się folią tworzymy pulpeta.
Gdy jest uformowany dobrze odklejamy folię i przekładamy do foremki.Podlewamy kieliszkiem białego wina.
Pieczemy w piekarniku około godziny w temperaturze 200 stopniu.

Życzę smacznego.
Pozdrawiam serdecznie.

Bożena

Bożena

Witam . Nazywam się Bożena Krasoń , jestem certyfikowanym dietetykiem, promotorem zdrowia i naturoterapeutą. Jestem również organizatorką konkursu Osobowość Polonijna Roku im Edyty Felsztyńskiej oraz założycielką Międzynarodowego Stowarzyszenia Polonijnego we Włoszech. Moją pasją jest gotowanie,jak również promowanie zdrowego stylu życia. Jestem autorką dwóch e-booków w tym temacie. Jestem również pasjonatką gotowania i dobrej kuchni polskiej i włoskiej,prowadzę fp Jedz kolorowo żyj zdrowo ,gdzie pokazuję i zarażam miłością do gotowania. Prywatnie jestem matką, żoną i babcią cudownej ośmioletniej Michaliny.. Jeżeli tu jesteś to znaczy, że masz ochotę na zmiany i to jest dobre miejsce dla Ciebie. Jest mi ogromnie miło Cię gościć i może nawet uda mi się zaszczepić w Tobie małe zmiany? Pozdrawiam serdecznie.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *