Tort gołąbkowy

Zachciało mi się gołąbków hm… pomyślałam że zrobię je inaczej tak by nie było tyle roboty z zawijaniem.
I tak powstał tort gołąbkowy 😊
Smacznie i szybko.Napewno mogę polecić tym którzy cierpią na brak czasu, bądź są poprostu leniwi.U mnie trochę oszukane ale dzięki temu mogę więcej zjeść, gdyż są bez węglowodanów.

Składniki

✓ 1/2 kg mięsa mielonego ( u mnie mieszane)
✓ 1 cebula
✓ 1 duża marchewka
✓ 1/2 małego selera
✓ mała główka kapusty włoskiej
✓ sól, pieprz
✓ 3 łyżki oliwy z oliwek
.
Przygotowanie

Na patelni podsmażyć cebulę, startą marchewkę i starty seler . Mięso dajemy do miski po czym łączymy z podsmażonymi warzywami,mieszamy wszystko razem doprawiamy do smaku i odstawiamy.
Parzymy kapustę i odłączamy liście usuwając twardą część.
Przygotowujemy tortownicę z kominem smarujemy oliwą i układamy liście z kapusty.
Wykładamy mięso przykrywamy liśćmi i wystawiamy do piekarnika.
Pieczemy w 200 stopniach przez 60 min.
Podajemy z sosem pomidorowym.
Są przepyszne zachęcam do wypróbowania.

Pozdrawiam serdecznie

Bożena

Bożena

Witam . Nazywam się Bożena Krasoń , jestem certyfikowanym dietetykiem, promotorem zdrowia i naturoterapeutą. Jestem również organizatorką konkursu Osobowość Polonijna Roku im Edyty Felsztyńskiej oraz założycielką Międzynarodowego Stowarzyszenia Polonijnego we Włoszech. Moją pasją jest gotowanie,jak również promowanie zdrowego stylu życia. Jestem autorką dwóch e-booków w tym temacie. Jestem również pasjonatką gotowania i dobrej kuchni polskiej i włoskiej,prowadzę fp Jedz kolorowo żyj zdrowo ,gdzie pokazuję i zarażam miłością do gotowania. Prywatnie jestem matką, żoną i babcią cudownej ośmioletniej Michaliny.. Jeżeli tu jesteś to znaczy, że masz ochotę na zmiany i to jest dobre miejsce dla Ciebie. Jest mi ogromnie miło Cię gościć i może nawet uda mi się zaszczepić w Tobie małe zmiany? Pozdrawiam serdecznie.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *