Ryż z kalafiora

Fajny przepis dla osób na diecie, które np.nie mogą jeść ziemniaków, bądź ograniczają węglowodany. Świętnie zastępuje ryż prawdziwy, a nawet według mnie smakuje lepiej.

Skladniki:
# mały kalafior
# jedna cebula
# 2 łyżki oliwy z oliwek
#przyprawy

Przygotowanie :

Kalafior umyć i odciąć zielone część. Zcieramy na tarce na średnich oczkach cały kalafior. (kto posiada rozdrabniacz do warzyw może to zrobić w rozdrabniaczu).
Na patelnię wlewamy olej, kroimy drobno cebulę i podsmażyć nie przypalic!
Gdy cebula jest miękka dodajemy nasz starty kalafior i przez około 10min dusimy wszystko razem często mieszając.
Dodajemy przyprawy według uznania i gustu.
Po tym czasie nasz ryż jest gotowy do spożycia.
Podajemy z mięsem i warzywami 😊
Serdecznie polecam jest naprawdę przepyszny.
Zamiast oleju możemy dać masło wtedy smak naszego ryżu będzie bardziej wyrafinowany.
Smacznego

Bożena

Witam . Nazywam się Bożena Krasoń , jestem certyfikowanym dietetykiem, promotorem zdrowia i naturoterapeutą. Jestem również organizatorką konkursu Osobowość Polonijna Roku im Edyty Felsztyńskiej oraz założycielką Międzynarodowego Stowarzyszenia Polonijnego we Włoszech. Moją pasją jest gotowanie,jak również promowanie zdrowego stylu życia. Jestem autorką dwóch e-booków w tym temacie. Jestem również pasjonatką gotowania i dobrej kuchni polskiej i włoskiej,prowadzę fp Jedz kolorowo żyj zdrowo ,gdzie pokazuję i zarażam miłością do gotowania. Prywatnie jestem matką, żoną i babcią cudownej ośmioletniej Michaliny.. Jeżeli tu jesteś to znaczy, że masz ochotę na zmiany i to jest dobre miejsce dla Ciebie. Jest mi ogromnie miło Cię gościć i może nawet uda mi się zaszczepić w Tobie małe zmiany? Pozdrawiam serdecznie.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *