Makaron ze szparagami i łososiem gotowanym na parze

Zostawię Wam tu przepis na pyszne danie główne. Bardzo łatwe do przygotowania, danie które zaskoczy Was i Waszych gości swoim wyjątkowym smakiem, bardzo delikatnym a jednocześnie wyrafinowanym.
Polecam serdecznie, gdyż jest to danie szybkie do przygotowania ( 20 min) i warte Waszej uwagi.
Jestem pewna że zagości u Was na stałe.
Składniki :
Szparagi (0,5 kg)
Puszka łososia gotowanego na parzę (Rio mare), bądź ugotowanego przez Was
Przecier pomidorowy
Łyżka masła
Śmietana
Sól
Makaron
Przygotowanie :
Myjemy i kroimy na małe kawałki szparagi, wrzucamy na patelnię dodając masło, dolewamy pół szkl.wody i dusimy pod przykryciem do miękkości.
(wiedzieliscie że dodając tłuszcze do gotowania szparagów gotują się szybciej?)
Gdy nasze szparagi są miękkie dodajemy łososia dobrze rozdrobnionego, przecier pomidorowy i mieszamy dokładnie gotując przez 1 min. Na koniec dodajemy śmietanę (gęsta i słodka) mieszamy dokładnie i sos mamy gotowy.
W między czasie kiedy przygotowujemy sos, gotujemy makaron.
Do gotowego sosu wrzucamy makaron mieszamy, nakładamy na talerze i gotowe.
Życzę Wam smacznego.
Liczę że podzielicie się że mną czy Wam smakowało.

Bożena

Witam . Nazywam się Bożena Krasoń , jestem certyfikowanym dietetykiem, promotorem zdrowia i naturoterapeutą. Jestem również organizatorką konkursu Osobowość Polonijna Roku im Edyty Felsztyńskiej oraz założycielką Międzynarodowego Stowarzyszenia Polonijnego we Włoszech. Moją pasją jest gotowanie,jak również promowanie zdrowego stylu życia. Jestem autorką dwóch e-booków w tym temacie. Jestem również pasjonatką gotowania i dobrej kuchni polskiej i włoskiej,prowadzę fp Jedz kolorowo żyj zdrowo ,gdzie pokazuję i zarażam miłością do gotowania. Prywatnie jestem matką, żoną i babcią cudownej ośmioletniej Michaliny.. Jeżeli tu jesteś to znaczy, że masz ochotę na zmiany i to jest dobre miejsce dla Ciebie. Jest mi ogromnie miło Cię gościć i może nawet uda mi się zaszczepić w Tobie małe zmiany? Pozdrawiam serdecznie.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *