Olej z awokado

Olej z awokado ma niesamowity skład.

Podstawowym składnikiem są kwasy tłuszczowe.

Dostarcza nam też bardzo ważnych witamin : A, B, D, E, H, K, PP oraz skwalen – substancja pochodzenia lipitowego, która wspomaga odporność.

Ponadto dostarcza fosforu, manganu i krzemu.

Dlaczego jest taki dobry dla naszego organizmu?

Właśnie dlatego że :

Wzmacnia organizm

Obniża cholesterol

Wzmacnia strukturę włosów

Ma działanie wygładzające, nawilżające i regenerujące skórę.

Spowalnia tempo starzenia skóry.

Łagodzi chorobowe zmiany skórne.

Olej z awokado możemy używać w kuchni i w kosmetyce.

Osobiście używam go do :

Sałatek

Do marynat mięs, ryb i warzyw

Do koktaili warzywnych

Jako olejek do opalania, skóra pozostaje mocno nawilżona i elastyczna

Jako odżywkę do włosów

Do wysyszonej skóry rąk.

Jak widzicie jest to kolejny naturalny produkt z bogatą gamą zastosowania.

Zachęcam do wypróbowania

Wasz organizm i ciało Wam podziękuję.

Bożena

Witam . Nazywam się Bożena Krasoń , jestem certyfikowanym dietetykiem, promotorem zdrowia i naturoterapeutą. Jestem również organizatorką konkursu Osobowość Polonijna Roku im Edyty Felsztyńskiej oraz założycielką Międzynarodowego Stowarzyszenia Polonijnego we Włoszech. Moją pasją jest gotowanie,jak również promowanie zdrowego stylu życia. Jestem autorką dwóch e-booków w tym temacie. Jestem również pasjonatką gotowania i dobrej kuchni polskiej i włoskiej,prowadzę fp Jedz kolorowo żyj zdrowo ,gdzie pokazuję i zarażam miłością do gotowania. Prywatnie jestem matką, żoną i babcią cudownej ośmioletniej Michaliny.. Jeżeli tu jesteś to znaczy, że masz ochotę na zmiany i to jest dobre miejsce dla Ciebie. Jest mi ogromnie miło Cię gościć i może nawet uda mi się zaszczepić w Tobie małe zmiany? Pozdrawiam serdecznie.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *