Racuszki z bananem (bez laktozy i glutenu)

Witajcie, często Wam się zdarza że macie dojrzale banany i nie wiecie co z nich zrobić, a nikt już ich nie chce jeść?? U mnie tak było dzisiaj, a że nie lubię wyrzucać jedzenia więc na szybko powstały placuszki – racuszki z bananami.
Zaskoczona byłam że są tak pyszne, muszę chyba uważać, by za bardzo się nimi nie objadac😊

Skladniki
# 2 małe dojrzale banany
# 1 jajko
# czubata łyżka mąki migdałowej
# mała łyżeczka mąki ryzowej
# pół łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu

Przygotowanie

Rozgniatamy banany widelcem, dodajemy jajko i resztę składników. Mieszamy dokładnie. Patelnię posmarować lekko tłuszczem i łyżka wykladamy naszą masę tworząc placuszki. Smażymy z obu stron do zarumienienia.
Bardzo szybki, łatwy i smaczny początek dnia.
Spróbujesz? A może masz swój ciekawy przepis i chcesz się podzielić.?
Życzę smacznego. Pozdrawiam
Bożena

Bożena

Witam . Nazywam się Bożena Krasoń , jestem certyfikowanym dietetykiem, promotorem zdrowia i naturoterapeutą. Jestem również organizatorką konkursu Osobowość Polonijna Roku im Edyty Felsztyńskiej oraz założycielką Międzynarodowego Stowarzyszenia Polonijnego we Włoszech. Moją pasją jest gotowanie,jak również promowanie zdrowego stylu życia. Jestem autorką dwóch e-booków w tym temacie. Jestem również pasjonatką gotowania i dobrej kuchni polskiej i włoskiej,prowadzę fp Jedz kolorowo żyj zdrowo ,gdzie pokazuję i zarażam miłością do gotowania. Prywatnie jestem matką, żoną i babcią cudownej ośmioletniej Michaliny.. Jeżeli tu jesteś to znaczy, że masz ochotę na zmiany i to jest dobre miejsce dla Ciebie. Jest mi ogromnie miło Cię gościć i może nawet uda mi się zaszczepić w Tobie małe zmiany? Pozdrawiam serdecznie.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *